Cave in Gisteravond speelde Nick Cave in Vorst National, dichtbij Brussel. De kaarten hingen al anderhalve maand op ons prikbord. Anderhalve maand voorpret. E. zou op 25 oktober moeten bevallen. Sam zou dus nu 1 maand oud zijn. Oud genoeg om uit te gaan logeren bij zijn grootouders. Het concert zou dan ook een afsluiting van de zwangerschap zijn. U begrijpt het wel.
Sam vond het echter handig om 2 weken te laat te zijn. E en ik vonden het geen goed idee om hem nu al uit te laten logeren. Dan maar niet naar Nick Cave. Na lang wikken en wegen (de kaarten hadden we al in huis), toch maar besloten dat ik met een vriend zou gaan.
Na een rit van 3 uur (normaal ca 1,5 uur) tegen 9.00 uur aangekomen bij Vorst National. Het concert begint om 21.00. De dichtstbijzijnde legale parkeerplek is op ca 30 minuten lopen. Dichterbij parkeren is geen optie, er rijden teveel Gendarmes en wegsleepauto's rond. Kut! En nu? Op een gegeven moment had ik er geen zin meer in, we reden maar rond, geen parkeerplek in zicht, concert is al begonnen (het plein voor Vorst is helemaal leeg) en stel dat het concert 1,5 uur duurt, dan zien we nog de laatste 15 minuten. Dat wil ik niet meemaken. Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt en zijn huiswaarts gekeerd met de belofte nooit, nooit meer naar een concert in Vorst National te gaan.

Btw: was het goed? Het concert? Ik wil het niet weten……

Agenda November, een maand waar ik ieder jaar voor hetzelfde dilemma sta: welke agenda ga ik gebruiken volgend jaar? U moet weten dat ik een Palm T2 bezit, een voor zijn tijd perfect apparaat. Er is zoveel software voor gemaakt dat ik hem helemaal naar mijn wensen kan inrichten: Agendus Pro, Snappermail, Bejeweled, SplashID, BugMe etc etc. Werkelijk niets te wensen blijft er over, of het zou Tom Tom Navigatie moeten zijn. Tom Tom werkt niet op mijn T2, het draait pas vanf de T3. Niet dat ik het zal gebruiken (ik gebruik de auto amper). Maar het kan erop, dus wil ik het erop.
In praktijk gebruik ik uitsluitend de agenda functie van de Palm en eerlijk gezegd begin ik het lastig te vinden: schrijven met zo'n klein pennetje blijft lastig, letters doen niet altijd wat ik wil, een afspraak noteren is best veel werk. Opladen, back-uppen. Nee, niet meer mijn ding.

Dan een Moleskine agenda. Dat is pas een stoere agenda, zwarte harde cover, 1 week verdeelt over 2 pagina's en een touwtje! Schrijven met een vulpen in mijn klein zwart boekje. Goed gevoel! Dat is mijn agenda voor 2005. Zodra ik mijn naam op de 1e pagina schrijf weet ik: dit is goed, zo moet het zijn. Tevreden over het genomen besluit leg ik de agenda weg om in januari weer met de Palm te gaan werken. Zo gaat het ieder jaar, 2005 zal geen uitzondering zijn. Of toch?

link outside this log Palm T2
link outside this log Moleskine Agenda

huishoudelijk Loggings die met onze zoon te maken hebben zijn vanaf nu op elrado.nl/sam te vinden

new @ flickr.com

recount! Wat is u niet duidelijk aan de woorden "De grootste Nederlander"? Waarom verwart u dit met "De populairste Nederlander"?
Dat Pim Fortuyn in dit decenium belangrijk voor Nederland is geweest is duidelijk, maar wat heeft hij nu gedaan? Plaats aub Fortuyn in het juiste perspectief: een slimme, veel van marketing wetende demagoog die het onderbuikgevoel van niet-mondige Nederlanders verwoord. De spreekbuis van een "ik ben ertegen, maar wat kan ik er aan doen" generatie.
Iemand die niet de kans heeft gekregen om zijn denkbeelden om te zetten in daden, jammer... ik had het wel eens willen zien. Nu zijn er veel (goebedoelende) mensen die zijn denkbeelden interpreteren. Maar zou Pim het zo gewild hebben? Waarschijnlijk wel.

link outside this log Wat hebben Willem van Oranje en Al Gore gemeen?

heldinnen De verkiezing van de grootste Nederlander is overbodig. De onderscheidingen voor burgers en bestuurders kunnen afgeschaft worden. Er is maar één soort heldinnen en helden:
kraamvrouwen en hun pasgeboren baby.

God had een duidelijke off-day toen hij de gang van zaken bij een bevalling aan het plannen was.

even voorstellen


Sam onze eerstgeborene, vanmiddag geboren

Firefox v1.0 je kunt geen log lezen vandaag of er staat wel een vermelding dat de nieuwe versie van Firefox te downloaden is. De servers van Mozilla hadden veel moeite met het extra verkeer en waren een groot gedeelte van de dag onbereikbaar, of erg langzaam. Maar goed, de aanhouder wint en Firefox v 1.0 staat inmiddels op mijn PC. Zoals verwacht is het een puike browser. Er rest geen enkele reden meer om een andere browser te gebruiken.
Veel interessanter zijn de extensies van Firefox. Net zoals we van Dreamweaver gewend zijn, is ook Firefox op maat te maken dmv allerlei extensions. Sommige nuttig, sommige nutteloos, sommige slecht, maar zeker een aantal onmisbare.
[meer]
gewijzigd surfgedrag "Aanstaand ouderschap doet iets met je." wordt er gezegd. Het doet in ieder geval veel met mijn surfgedrag. In plaats van veel interessante en verrassende site bezoeken, tref ik in de geschiedenis van Firefox voornamelijk de volgende sites aan:

link outside this log baby-dump.nl
link outside this log babyplanet.nl
link outside this log baby-walz.nl
link outside this log maxi-cosi.nl
link outside this log bopita
link outside this log koeka
link outside this log babystunter.nl
link outside this log tinylove.com
en om alles een plaats te geven
link outside this log formido
de link outside this log artserver, link outside this log born magazine, link outside this log wellvetted ea zijn voorlopig op "hold" gezet.

omkatten is goed! de vorige layout was slechts een tijdelijke, in 2 uur inelkaar gedraait.
hier moeten jullie het mee doen.
debuggen volgt nog done

Bonaire is effectief geïdentificeerd voor zijn duiken, en ik heb geprobeerd bundesliga wettquoten/ met behulp van een groot aantal periodes. Hoewel de onafhankelijkheid van de duiken is prachtig, de inzendingen op tal van websites blijven nogal moeilijk omdat ze vaak rotsachtig en glad zal zijn. Zorg ervoor dat u uw vingers om de reden dat er minimaal paling bijna overal (en geen handschoenen toegelaten als Bonaire wordt gehouden met een marien reservaat wordt genomen)! Er zijn http://ludosport.be/ tal van duiken internetsites ik voorstander van dit soort als want je kunt invoeren door middel van het systeem ladder. We hebben ook graag vooral omdat die internet site niet heeft me in de steek gelaten. Het vorige koraal is vaak een beetje een moeilijke entree, maar het is zonder twijfel de moeite waard wanneer u springen in en zie elk van de inktvis die liever om hier rond te hangen. Ik zal vaak zoals de bootduiken meest effectief, omdat ik http://www.beetown.ch/ graag springen juiste in het drinkwater met de gevaren van verstuiking een enkel op de manier (dat gebeurde in een maat van mij, zelfs voordat ze maakte het in uw drinkwater) ! Ook als duiken, zijn zeker niet weg alles handig uit de auto als ik heb gehoord over diefstal problemen, maar hebben ze nog nooit meegemaakt.